METHODE

Wat is Hartcoherentie?

Hartcoherentie is de samenhang en synergie tussen ons hartritmepatroon, onze ademhaling en ons autonome zenuwstelsel.


Deze synergie is meetbaar. En zelfs met eenvoudige technieken positief te beïnvloeden. Een onrustige hartslag (bij stress) is om te buigen naar een meer ontspannen hartslag (coherentie). Als je de technieken beheerst, heb je meer invloed op je stressniveau en kun je moeilijke situaties beter aan.

Heartmath Institute (USA)

Het Heartmath Institute (HMI) is een non-profit research en opleiding organisatie, opgericht in 1991 door Doc Childre in San Francisco.

Ze doen wetenschappelijk onderzoek naar de relaties tussen het hart, de hersenen en het zenuwstelsel en hoe ze gezondheid en prestaties van mensen beïnvloeden.

Meetbare resultaten

Het stressreductieprogramma van Heartmath slaagt er steeds weer in om een duidelijke verbetering te laten zien in een breed spectrum van performance indicatoren zoals: verbeterde concentratie en prestaties, lager ziekteverzuim, betere hormoonbalans, een gezondere hartritmevariabiliteit (HRV) en bloeddruk.

De Heartmath methode

De HeartMath methode is in staat om het prestatievermogen van individuen te verbeteren. Het programma “Verbeter je veerkracht, verminder stress!” heeft zich ruimschoots bewezen bij vele bedrijven zoals Hewlett-Packard, Shell, de politie academie en nog vele andere bedrijven.

Neurocardiologie

Het programma is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het Heartmath instituut in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten in Amerika en Nederland. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt.

Wetenschap & hartcoherentie

Biofeedbackapparatuur maakt variaties in hartritme zichtbaar

Stress of flow reflecteert zich in je hartritme. Dit ritme blijkt een diepgaande invloed te hebben op breinfuncties en op de mensen om je heen. Het is mogelijk om grip te krijgen op emoties, stress en gedrag door zelfcontrole over je hartritme. Uiteindelijk geeft dat een rustige, kalme coherente staat.

Volg je hart.

Versterk je Mentale kracht.

Aan hartcoherentie is niets abstracts, niets zweverigs. Integendeel: het effect van de oefeningen en technieken is meetbaar en direct te zien vanuit de Heartmath-app op een laptop, tablet of mobiel. Vaak voel je ook meteen het verschil : je hebt minder stress en meer rust.

Resultaten

In slechts 6 tot 9 weken

*De resultaten betreffen verschillende studies met in totaal meer dan 11.500 mensen die gedurende 6 tot 9 weken geoefend hebben met technieken en apparatuur van HeartMath

Verbetering slaap31%
Verbetering van rust39%
Vermindering van angst46%
Vermindering vermoeidheid48%
Vermindering depressiviteit56%

Hearthmath & de politie

Bekijk hoe 60.000 politieagenten in Nederland getraind zijn

Van 2012 tot eind 2018 zijn 60.000 politie agenten getraind in ‘Mentale veerkracht’ door Heartmath trainers. In de video vertellen politie agenten zelf over hun ervaringen met het programma. 

De producten van Heartmath die

gebruikt worden tijdens een coaching:

Emwave pro

Op de Emwave pro software worden de o-meting, tussenmetingen en eindmetingen gedaan.


Inner Balance Trainer

De werknemer kan de Innerbalance zelf op een mobiel of app downloaden en er elk moment mee oefenen.


Emwave2

De Emwave2 is een tweede optie waarmee de werknemer elk moment mee kan oefenen. Deze is aan te sluiten op een pc of laptop.

De Inner Balance Trainer

Leer controle te krijgen over hoe je je voelt.

Bekijk het filmpje om meer te weten te komen over de werking van de Inner Balance App.

Interesse in het programma?

Neem contact op met Cathy


Mail

info@arbowaves.nl


Bel

+31 6 23 82 25 82