OVER CATHY

Lees hier wat mij beweegt

Cathy Samé Lottin

(Bedrijfs)oefentherapeut, trainer en gelicenseerd Heartmath coach

Ik ben gespecialiseerd in gedragsverandering, hartcoherentie, pijn- en stressmanagement.

"Met de juiste inzichten en technieken kun je je leven optimaliseren, nieuwe gebieden verkennen en de beste versie van jezelf worden, in elke situatie.

Mijn missie is om een beweging te creëren van krachtige mensen die gelukkig, gezond en vitaal leven vanuit hun hoofd en hart.​"

Mijn werkervaring

Do what you love, love what you do

Zandvoort

In mijn fulltime praktijkjaren heb ik sinds 2004 zeker 30.000 behandelingen en lessen gegeven op het gebied van gedragsverandering en leren omgaan met pijn en stress. Ik gaf naast houding en bewegingstherapie aan kinderen en volwassenen (methode Mensendieck) ook yoga, pilates, massages en workshops. Als bedrijfsoefentherapeut gaf ik bedrijfstrainingen fysieke belasting en werkplekadvies.

De Seychellen

In 2016 verkocht ik na 12 jaar mijn praktijk in Zandvoort om voor 2 jaar als Spa Trainer en Head Spa Therapist van de luxe spa van Six Senses Resort Zil Pasyon op een tropisch privé-eiland in de Seychellen (Indische oceaan) te werken. Deze droom eindigde plotseling na een half jaar… maar de rijke, bijzondere en waardevolle werkervaring zullen me altijd bij blijven.

Mijn competenties

Always look at the bright side of life

Positieve mindset

Ik hou van mensen, ik denk oplossingsgericht en zoek altijd mogelijkheden in elke situatie. Ik heb een passie voor het ombuigen van pijn naar power, van angst naar actie, van moedeloosheid naar maakbaarheid, van littekens naar liefde en van dromen naar doén. Hierbij geloof ik dat positief denken alleen mogelijk is als je het ook daadwerkelijk voelt.

In mijn werk als coach en therapeut ben ik:

  1. Empatisch
  2. Holistisch
  3. Probleemoplossend
  4. Intuïtief en
  5. Analytisch

Ervaringsdeskundige

Het leven heeft mij diverse keren onderuit gehaald met stressful life events (SLE). Van april 2017 t/m februari 2019 had ik een intensieve behandelperiode voor borstkanker. Ik richtte stichting Pink Turtle Foundation om mijn mindset optimaal te houden en lotgenoten te empoweren. Ik heb deze intensieve periode steeds gezien als een groeimoment en de kans gegrepen me nóg verder te verdiepen in diverse aspecten. Van meditatie naar voeding, van yoga naar het zelf maken van oliën. Inmiddels ben ik een ervaringsdeskundige op het gebied van mentale veerkracht en mindfulness. Ik voel me sindsdien geroepen om mijn werk als coach en therapeut weer op te pakken en mijn inspiratie over te dragen.

Mijn passies

Whatever's good for your soul, do that

Ik noem mezelf vaak een homo universalis. Ik ben veelzijdig en hou ervan mezelf steeds weer opnieuw te overstijgen in nieuwe uitdagingen. Mijn passies zijn suppen, varen, schilderen, yoga, meditatie, de natuur én ik ben singer-songwriter. Ik geniet enorm van dagdromen, reizen en van dierbare vriendschappen.

Mijn expertise

Werken met meetinstrumenten 

"Ik geloof in de ideale combinatie van welzijn met wetenschap en streef naar het optimaal begeleiden van mensen op hun weg naar emotionele balans, vertrouwen en vitaliteit.

Het ontwikkelen van een hogere hartintelligentie is mijn uitgangspunt en het meetbaar maken hiervan mijn focus. Ik ervaar het werken met de hart-biofeedbacktechnologie van Heartmath als een echte eye-opener."


Spierbiofeedback

Biofeedback heeft me altijd gefascineerd. In 2004 werkte ik al met spier/myofeedback om de spierspanning te meten bij de houding en bewegingstherapie in mijn Mensendieckpraktijk.

Hartbiofeedback

In 2013 begon ik de Emwave Pro software van Heartmath te integreren in mijn prakijk. Dit bleek een ideale ondersteuning van ontspanningstherapie bij zowel kinderen als volwassenen.

In 2015 werd mijn artikel “Werken met het hart” in het vakblad voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) gepubliceerd.

Officiële licentie

Naast mijn opleiding (bedrijfs)oefentherapie (hbo) heb ik tevens de officiële licentie als Heartmath therapeut en coach &

Being in Balance mind-body coach. 

Mijn coaching

Zoekt u een persoonlijke benadering in empowerment, verzuimpreventie of reïntegratie van uw personeel? Bekijk:

Meer info of een offerte?

Neem contact op met Cathy


Mail

info@arbowaves.nl


Bel

+31 6 23 82 25 82

MEER RUST

MEER FOCUS

BETERE NACHTRUST

MINDER ANGST

POSITIEVER

MEER ENERGIE